Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije našla se u centru rasističkog skandala kojeg je izazvala Sanja Đurđević.

U susretu protiv Tajlanda libero srbijanske selekcije je zbog pokazivanja "kosih očiju" reprezentaciju i savez svoje zemlje ponovo dovela u nezgodan položaj.

Nije ovo prvi put da se ovakva gestikulacija dešava odbojkašicama Srbije jer su se odbojkašice istočnih nam kompšija i prije četiri godine kolektivno fotografisale sa "kosim očima".

Navijači sa Tajlanda zasuli su Sanju Đurđević uvredljivim porukama, a ona je brzo shvatila grešku i da njen gest nije bio previše inteligentan, pa se izvinila saopćenjem koje je objavila na Instagramu.

- Svjesna sam svoje greške i odmah nakon meča izvinila sam se cijeloj ekipi Tajlanda. Željela sam da se obratim svojim saigračicama porukom "Sad ćemo početi da igramo odbranu poput njih". Nisam htjela da iskažem nepoštovanje ni prema kome. Naravno, to je bio nesretan i ne previše pametan gest sa moje strane. Želim još jednom da se izvinim svim ljudima širom svijeta koji su uvređeni zbog ovoga. Veliko hvala timu Tajlanda na razumijevanju - napisala je Đurđević.

Inače, Srbija je s 3:0 porazila selekciju Tajlanda.


Faktor