UFC

Skoro pola godina nadao se Dana White kako će uspjeti nagovoriti Khabiba Nurmagomedova na nastavak karijere. No, početkom proljeća postalo je jasno da se Dagestanac neće vratiti i trebalo je pronaći novog prvaka.

Dustin Poirier bio je neupitan kandidat za mjesto u borbi koja će kao ulog imati titulu, no on je odabrao finansijsku stranu trećeg okršaja protiv Conora McGregora.

UFC je onda odabrao Charlesa Oliveiru i Michaela Chandlera.

Za Oliveiru je zapravo vrlo jasno kako se on našao tu gdje je. 31-godišnji Brazilac u UFC-u je već 11 godina, ali pravu zrelost dobio je posljednjih godina, prelaskom u laku kategoriju, piše Fightsite.

Trenutno je u nizu od osam pobjeda, gdje je posebno impresivan bio pri ostvarenju posljednje, kad je dominantno savladao Tonyja Fergusona. Vlasnik najviše pobjeda prekidom u istoriji UFC-a, posljednjih je godina popravio i borbu na nogama te je kompletan borac spreman preuzeti vrh i izvjesno vrijeme na njemu ostati. S druge strane, Chandler ima tek jednu UFC borbu, ali kao bivši Bellatorov prvak odmah je dobio poveći “hype”, koji je samo postao izraženiji nakon sjajne pobjeda nad Danom Hookerom.

Pogledajte kako je ovaj okršaj najavljen putem već standardno sjajnog “Countdowna”.