JAPAN

Sportisti učesnici Olimpijskih igara u Tokiju, koji obole od lakših simptoma korona virusa, mogli bi da budu izolovani u hotelu koji, isključivo u te svrhe, obezbijede organizatori takmičenja.

Japanska novinska agencija Kjodo prenijela je danas da organizatori pokušavaju da obezbijede 300 soba u hotelu u blizini sportskog sela.

Sobe će koristiti sportisti ili ostali članovi ekipa koji ne moraju da budu hospitalizovani. To je jedna u nizu mjera u pokušajima da se održe Olimpijske igre u Tokiju.

Olimpijske igre trebalo bi da počnu 23. jula, a održavanju takmičenja protivi se 80 posto stanovništva Japana. Na Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama očekuje se učešće oko 15.000 sportista iz više od 200 zemalja i teritorija i desetine hiljada sudija, zvaničnika, zaposlenih u administraciji, emitera i medija.

Igrama neće prisustvovati navijači iz inostranstva, a organizatori još nisu saopštili koliko će domaćih navijača uživo gledati takmičenje. Situaciju komplikuje porast broja zaraženih, prije svega u Osaki i Tokiju.