Pandemija

Cilj formiranja Regionalne bokserske lige je podizanje kvaliteta klubskog boksa i njegova promocija na regionalnom nivou. U ovoj ligi neće nastupati takmičari iz Albanije i sa Kosova. Tačan datum početka Regionalne bokserske lige još uvijek nije preciziran.

U Regionalnoj bokserskoj ligi, učestvovaćei bokseri iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

„Učestvovanje u pomenutom takmičenju svima bi dobrodošlo jer što više mečeva imaju bokseri onda stvaraju veliko iskustvo i bokserski staž i tako se bolje spremaju za međunarodna takmičenja. Voljeli bi da budemo učesnici te lige jer i mi imamo kvalitetne boksere i tako bi podigli kvalitet cijele Regionalne lige. Kao što je poznato u bivšoj Jugoslaviji bokserska liga je bila jedna od najkvalitetnijih liga u Evropi“, ističe Latif Demolli iz Bokserske federacije Kosova.

Iz Bokserske federacije Kosova napominju da se odlaganje takmičenja zbog korona virusa negativno odražava i na formu svakog sportiste.

„Taman jedan sportista u pripremnom periodu stigne do vrha svoje forme i treba da nastupi na takmičenje kao što se desilo prošle godine kada je došlo do odlaganja Svjetskog prvenstva, zatim Evropskog  prvenstvo za mlade boksere do 22 godine, iako su tada  svi naši bokseri bili spremni jer smo tokom godine išli na čak 8 razlilitih lokacija kako bi se bolje spremili i tako održavali formu, došlo je do odlaganja takmičenja“, zaključio je Demolli.

Ukoliko epidemijska situacija dozvoli, kosovske boksere uskoro očekuju i turniri u maju, dok će se u novembru u Beogradu održati Svletsko prvenstvo, za koje su se kosovski bokseri već kvalifikovali.