Glasali i Albanci

Najbolji teniser svijeta može da se pohvali brojnim trofejima, ali i nekim priznanjima koje samo rijetki dočekaju za života, a ovaj put dobio je zaista veliko priznanje.

Naime, u 2021. godinu opština Klokot, koja se nalazi na Kosovu, zakoračila je uz - ulicu Novaka Đokovića.

Tablu sa tim nazivom su mještani postavili na ulazu u selo Grnčar još 2015, ali ona je bila, prosto, odraz ljubavi prema najboljem igraču "bijelog sporta". U međuvremenu je ta "odluka" i ozvaničena glasanjem nadležnih.

Mještani su podneli zahtev skupštini opštine da usvoji njihov prijedlog, a tu ideju su podržali i opštinska komisija, kao i albanski odbornici.

"Sama komisija je bila multietnička, bili su tu i albanski odbornici i albanski predstavnici sela, tako da su oni na terenu odradili posao sa građanima, identifikovali nazive ulica na teritoriji opštine. Tačno 72 naslova je bilo i takvi naslovi jednoglasnim usvajanjem dobili su jednu finalnu odluku", otkrio je Dragiša Kojić iz opštine Klokot, a preneo "Glas javnosti".

Inače, u opštini Klokot, formiranu po "Zakonu o administrativnim granicama" koji je proglasila skupština Republike Kosovo, prema popisu iz 2011. godine živi 53% stanovnika albanskog porijekla, a 46% srpskog.