Službena potvrda

Službena je informacija da ćemo ove godine dobiti apsolutnog bokserskog profesionalnog prvaka teške kategorije, prvog otkako je uveden četvrti elitni pojas. Anthony Joshua i Tyson Fury te sve ostale strane koje su to morale napravilt, potpisali su ugovor za održavanje dva meča.

To je potvrdio glavni organizator i Joshuin menadžer, Eddie Hearn, ponosno najavivši kako će idućeg mjeseca imati riješenu lokaciju, ali i datum prvog meča.

"Idućeg mjeseca želimo imati sve riješeno. Najteži dio uvijek je onaj gdje ti svi trebaju staviti potpis na papir. Ovdje je stvarno uložen velik trud od strane svih uključenih. Imamo promotore koji su rivali, mreže koje su rivali te na kraju i borce rivale", izjavio je Hearn, a njegove riječi prenosi ESPN.

Zapravo, Joshua i njegov tim potpisali su prvi te se čekalo Furyja, gdje je situacija komplikovanija. On ima svog britanskog promotora, Franka Warrena i njegov Queensberry, američkog promotora Boba Aruma i Top Rank te menadžersku kuću MTK, koju je njen irski vlasnik relocirao u Dubai. Nakon što su se uspjeli zadovoljiti svi njihovi apetiti, ostatak posla trebao bi biti puno lakši i s puno manje pritiska.

"Osjećam da smo odradili onaj najteži dio. Kad govorim za sebe, Anthonyja i menadžment, znam da smo proteklih par mjeseci jako puno radili. Što se tiče mjesta održavanja, u kontaktu smo već s osam ili devet lokacija. Ponude su došle iz raznih država, s Bliskog istoka, iz Azije, istočne Europe i Amerike. Ovo je jedan od najvećih mogućih bokserskih mečeva i zapravo sportskih događaja u globalu. Država koja uspije dobiti organizaciju će zapravo ostvariti jednu veliku pobjedu", dodao je Hearn, piše Fight Site.
Pretpostavlja se da bi se meč trebao održati u junu, a kao glavni favorit u kuloarima kotira Saudijska Arabija, čiji su šeici spremni uložiti novce s kakvima se rijetko tko može mjeriti, sve da bi dobili organizaciju ove priredbe.

Joshua će u meč kao ulog donijeti WBA, WBO i IBF titule, dok je Fury vlasnik one prema WBC-u, nakon čega će pobjedniku pripasti sve četiri, ali isto tako bi sve četiri trebale biti ulog u revanšu, koji bi se prema ugovoru trebao održati neovisno o ishodu prvog dvoboja.