ARGENTINCI NA ULICAMA

Stotine Argentinaca izašle su na ulice u znak protesta zbog Diega Armanda Maradone, koji je umro u nejasnim okolnostima u novembru prošle godine.

- Maradona je ostavljen da umre i nije fer da čovjek koji nam je dao toliko završi tako - rekao je AFP-u Abel Chorolque, 44-godišnji taksista.

Demonstracije na društvenim mrežama pod sloganom "Pravda za Diega koji nije umro, ubili su ga" organizirale su razne navijačke grupe.

Istražitelji još ispituju liječenje jednog od najboljih fudbalera svih vremena prije njegove smrti kako bi utvrdili hoće li podići optužnicu protiv grupe ljekara koji su ga liječili.

Dvije njegove odrasle kćerke, Dalma i Gianinna, kao i najmlađe od njegovo petoro djece, osmogodišnji Diego Fernando, bili su na protestima, ali su otišli kad se atmosfera pojačala. Okupljeni su prijetili smrću Matiasu Morli, posljednjem Maradoninom advokatu koji je izabrao ljekare za njegovo liječenje.

Maradona se u životu borio s ovisnostima o kokainu i alkoholu, a u zadnje vrijeme je patio zbog jetre, bubrega i kardiovaskularnih bolesti.

Izvor: Fena