ČEČENSKI LIDER

Još dok su se ljubitelji MMA sporta "oporavljali" od šoka nakon što je čečenski borac Khamzat Chimaev najavio kraj profesionalne karijere, čečenski lider Ramzan Kadyrov poručio je da je uvjerio UFC-ovu zvijezdu u usponu da ostane u sportu.

- Rekao sam mu da je vijest o njegovom penzionisanju uznemirila čečenski nardom - kazao je Kadyrov, te dodao:

- Milioni fanova u Rusiji i širom svijeta, a inspirisao je mnoge mlade. Khamtat je rekao da se sporo oporavlja od bolesti. Želio je biti iskren prema svojim fanovima, ali nije im dao nikakvu nadu. Ako navijači trebaju čekati na njegov povratak, onda ćemo svi željno iščekivati njegov povratak u oktagon.

- Tokom razgovora Chimaev je shvatio koliko je njegova karijera važna za svakog Čečena i obećao mi da će učiniti svaki potreban korak kako bi se što prije oporavio - dodao je Kadyrov.

Inače, neporaženi MMA borac nakon komplikacija sa zdravljem, nakon što je prebolovao koronavirus, napisao je na društvenim mrežama kako završava profesionalnu karijeru.

Ubrzo se oglasio i njegov "šef", predsjednik UFC-a Dana White, i pojasnio neke stvari, te objasnio o čemu se zapravo radi.


Izvor: Faktor