URANIO SA SLAVLJEM

Brazilski borac Wagner Conceicao Martin (42), poznatiji kao Zuluzinho, propisno se osramotio na svojoj posljednjoj borbi.

Vremešnog Brazilca ljubitelji MMA sporta najbolje pamte iz vremena PRIDE-a, kada se borio protiv legendarnog Fjodora i Minotaoura, a posljednji meč imao je u ruskom AMC-u.

Zuluzinho se u Sočiju borio protiv Rusa Jusupa Šuaeva kojeg je srušio na pod i krenuo završiti. U tome trenutku pojavio se sudija, a Brazilac je bio uvjeren da je meč gotov. No zapravo je to bio samo kraj runde.

Brazilac je počeo slaviti, a sa svojih 177 kilograma bacio se na parter i raširio se po njemu koliko je dugačak i širok. On je već sebi upisao novi nokaut u karijeri, no sudija mu je objasnio o čemu se radi, te mu poručio da ustan jer uskoro počinje treća runda.

Ono što je čudo od arbitra pomalo je zateklo Zuluzinha koji je bio uvjeren da je meč gotov i da je suduha prekinuo borbu, no to je bio samo kraj runde.

Njegovog protivnika spasilo je zvono, a kako ga je Brazilac nastavio udarati, suduha je morao reagovati. Da stvar bude gora po Brazilca, taj udarac mu na kraju nije ništa značio jer je Rus slavio jednoglasnom sudija.


Izvor: Faktor