NEPORAŽENI UFC PRVAK

Khabib Nurmagomedov, neporaženi UFC prvak (29-0), u novembru prošle godine objavio je kraj karijere.

Nekoliko minuta nakon što je obranio naslov prvaka pobjedom nad Justinom Gaethjeom, objavio je kako se povlači jer je to obećao majci nakon smrti njegovog oca Abdulmanapa, koji je preminuo nakon operacije srca koju je zakomplikovao koronavirus.

Mnogi tada nisu vjerovali da je Orao odlučan u svojoj namjeri i vjerovali su da će se predomisliti i da će odraditi bar još jednu borbu. Čak se i najavljivao meč s njegovim najvećim rivalom Conorom McGregorom ili borba protiv Georgesa St-Pierrea, a i Dana White, prvi čovjek UFC-a, ne skriva da bi ga volio ponovno vidjeti u kavezu.

Khabib je odlučio svim glasinama stati u kraj. Za ruski Match TV je rekao kako bi naslov prvaka trebao pripasti nekom drugom, te kako on svoju odluku ne misli mijenjati.

Nurmagomedov je otkrio da krajem ovoga mjeseca ima novi sastanak s Whiteom. Jedan od najboljih boraca u historiji usput je rekao i da "kategorija mora nastaviti sa životom", a složio se i s time da Dustin Poirier "zaslužuje biti prvak".

- Ne možete reći da sam postao menadžer. Ne znam odakle ova fraza. Fokusiran sam na vlastite velike projekte. Imam ih četiri-pet. Moram svoje vrijeme posvetiti njima. Što se moje borilačke karijere tiče, ne bih ulazio u detalje. Dana White je pošten čovjek i uvijek smo imali iskren odnos. Mislim da će obavijestiti sve o poruci koju sam mu ranije poslao - rekao je Nurmagomedov za Match TV.

Objasnio je i kakvu je poruku poslao prvom čovjeku UFC-a.

- Nije tajna. Samo sam mu rekao kako bih volio da se stvari razvijaju. Ne samo one povezane sa mnom, već i općenito s laganom kategorijom. Borci su se tek vratili u akciju i navijači već mogu pretpostaviti koga ćemo vidjeti u borbi za naslov - rekao je Khabib.


Izvor: Faktor