HAOS NA TERENU

Utakmica rukometnog prvenstva Hrvatske između Dubrovnika i Sesveta završena je pobjedom gostiju (30:36), a nakon utakmice došlo je do masovne tuče među članovima uprave, igračima kluba, ali i roditeljima.

Kako piše Dubrovački vjesnik, s jedna strane su bili igrači i navijači (roditelji i prijatelji igrača), te Ivo i Antonio Dragić, potpredsjednik i kondicioni trener s druge strane.

Predsjednik Ivo Dragić je tokom utakmice uputio s tribina kritike na račun igrača, a kako to nije dobro sjelo roditeljima igrača, pale su ružne riječi nakon utakmice.

Reagovao je potpredsjednikov sin, Antonio Dragić, nastala je gužva u koju je nakon toga uletio Ivo Dragić. Bilo je udaranja.

- Nakon utakmice u kojoj se sedam, osam momaka bori za ovaj klub, ostavlja srce na terenu, mi gledamo ovakve scene. Ovakve prizore iza utakmice gdje alfa i omega kluba, predsjednikov sin, sve u ovome klubu, ide napasti čovjeka koji je samo nešto prigovorio i rekao. A njegovo konstantno vrijeđanje, svih ovih godina!? - rekao je kapiten Maro Dabelić, dodavši:

- Pogledajte što su uradili. Tuča na terenu, skandal! Policija će doći, svi će doći. Ovo je bruka! Ovo je sramota dubrovačkog sporta! Što više reći? Momci koji se trude tu, koji godinu dana nisu plaću primili, koji ostavljaju srce, dušu i sve. Da neko ga vrijeđa i ovako se ponaša. Sramota! Institucije, grad, policija, svi - proradite! Sramota! - rekao je Dabelić

Nakon svega intervenirala je i policija.



Izvor: Faktor