PETI PORAZ U KARIJERI

Irski MMA borac Conor McGregor šepajući i uz pomoć štake zbog povrede noge napustio je svlačionicu nakon poraza od Justina Poiriera.

Iako je McGregor bio veliki favorit u borbi protiv Poiriera, u drugoj rundi primio je jedan nezgodan udarac u glavu, izgubio kontrolu nad situacijom i njegov protivnik je to na najbolji mogući način iskoristio i nokautirao ga s još nekoliko vezanih udaraca.

McGregor je nakon borbe pohvalio Poiriera rekavši kako je odradio sjajnu borbu, a posebno je pohvalio njegove udarce nogom koji su mu zadali velike probleme, što se i nakon meča moglo vidjeti.

Kada je Irac izlazio iz svlačionice, još jednom je prišao Poirieru, pozdravio ga i čestitao na pobjedi, a na videosnimku može se vidjeti da je šepajući napustio dvoranu i da mu je zbog bolova u nozi bila potrebna pomoć štaka.

McGregor je najavio da će naredni period provesti s porodicom, a da će se nakon toga okrenuti novim treninzima i izazovima koji ga očekuju u 2021. godini. S druge strane, Poiriera definitivno očekuje borba za šampionski pojas.