UFC 257 event

Spektakularni UFC 257 event zaključen je iznenađujućeom pobjedom Dustina Poiriera nad Conorom McGregorom u naslovnoj borbi večeri. Irski borac je tako nakon godinu dana od posljednje borbe iznenađujuće poražen po povratku u oktogon i to nokautom, prvim u karijeri.

Prošla je tačno godina dana otkako se Conor McGregor vratio u oktogonu i nakon svega 40 sekundi borbe razbio legendu Donalda Cerronea. Bio je to njegov povratak u kavez nakon poduže pauze i poraza od Khabiba Nurmagomedova u borbi za naslov, nakon čega je najavio još dvije do tri borbe u 2020. godini.
 
Protiv Poiriera je McGregor bio vidno bolji odmah u prvoj rundi. Poirier ga je uspio srušiti u prvoj minuti i držati ga u klinču što na podu, što na nogama do druge runde, ali nije uspio nametnuti svoj tempo te je McGregor spojio nekoliko sjajnih udaraca i osvojio rundu.

Poirier je u drugoj rundi iznenadio jednim desnim direktom nakon kojeg je uslijedila serija udaraca od koje se McGregor nije mogao vratiti u borbu. Kad se pridigao, McGregor se sportski pozdravio s Poirierom i čestitao mu na pobjedi.

Na upit što je iduće i što mu treba da postane prvak, Poirier je odgovorio:

“Mislim da je ovo bila borba za prvaka. Conor i ja smo najbolji, a ja sam pobijedio. Ako se Khabib ne vraća i pojas nema vlasnika, ja sam novi prvak”.

Michael Chandler je u sunaslovnoj borbi pobijedio Dana Hookera nokautom u prvoj rundi, a to mu je bio debi u UFC-u jer se dosad borio samo u Bellatoru.
 
Nakon pobjede Chandler je prozvao Conora McGregora i Dustina Poiriera, dvojicu boraca koji su bili naslovna borba eventa. Pri izlasku iz arene Chandler je urlao i da dolazi po Khabiba Nurmagomedova.

Autor: SCsport.ba