SP U RUKOMETU

Drugog dana vikenda kompletirano je drugo kolo rukometnog Svjetskog prvenstva koje se igra u Egiptu.

Nedjeljni program obilježile su tri stvari - koronavirus, VAR i "debeljuca" iz Konga.

Već u nedjelju ujutro iz Međunarodne rukometne federacije (IHF) stigla je vijest da je koronavirus ušao u reprezentaciju Zelenortske Republike koja nema dovoljan broj igrača da odmjeri snage sa Njemačkom (po pravilima IHF-a za odigravanje meča ekipa mora imati 10 igrača i golmana). Stoga je meč registrovan rezultatom 10:0 za Pancere.

Potom je uslijedila poslastica između Tunisa i Brazila, koju je riješila VAR tehnologija u posljednjoj sekundi meča. Tunižani su imali zadnji napad, Abdallah je šutirao u posljednjim sekundama pri rezultatu 32:32 i pogodio je prečku. Lopta je pala na liniju i odbila se u polje...

Tražili su da se gol prizna, što su sudije uvažile iako su gledale snimak, a potom su preinačile odluku nakon protesta Brazilaca i ostalo je 32:32.
  I poslastica za kraj dana. Danska je savladala Kongo sa uvjerljivih 39:19, a zvijezda ovog meča nije bio raspucani Mikkel Hansen (8 golova). Slavu mu je ukrao debeljuca iz Konga.

Gauthier Mvumbi Thierry, pivot ove afričke reprezentacije, koji ima koju kilu više, iako prema zvaničnim podacima "vaga" 89 kg, ponovo je bio u centu pažnje. Postigao je četiri gola uz samo jedan promašaj (4-5). Reklo bi se više nego dobro, s obzirom na to kako izgleda...



Izvor: Faktor