PREDSJEDNIK UFC-A

Khabib Nurmagomedov s razlogom je i dalje još uvijek UFC-ov prvak lake kategorije te vodeći borac pound-for-pound tabele.

Razlog se nalazi u tome što Dana White i dalje ne vjeruje kako je prvak penzionisan, odnosno odlučio je sebi dati još jednu priliku da ga nagovori na povratak. To će pokušati napraviti na sastanku koji je s Nurmagomedovim dogovorio.

Taj sastanak trebao bi se desiti narednog mjeseca na Fight Islandu, gdje UFC dolazi prije prve priredbe u 2021. godini, koju će održati 16. januara. U razgovoru za TMZ upitan je White ima li Khabib prema UFC-u još nekih obaveza.

- Istina je da se Khabib nije na ništa obvezao osim na to da će se idućeg mjeseca sastati sa mnom - rekao je predsjednik UFC-a.

I Khabib je također ranije najavio taj sastanak, s ciljem da se s Whiteom dogovori oko nekih svojih budućih poslova, no eventualni povratak borbama nije spominjao.

Ipak, White ne sakriva svoju namjeru da će ga na isti pokušati nagovoriti. I uvjeren je da će u tome uspjeti.

- Vidjet ćemo koliko uvjerljiv mogu biti. Ja sam se uvijek spreman kladiti na sebe - rekao je White.

No, pitanje je hoće li Nurmagomedov prekršiti obećanje dato majci još prije meča protiv Justina Gaethjea. Podsjećanja radi, Khabib je tada nakon odbrane titule i 29. pobjede u karijere rekao:

- Ovo mi je prva borba na koju sam stigao bez oca. Razgovarao sam sa majkom i rekao da će ovo biti moja posljednja borba. Dao sam joj riječ i moram to ispuniti. Ovo je kraj, moja posljednja borba.


Izvor: Fightsite.hr