Spektakl u najavi

Anthony Joshua i Tyson Fury trebali bi boksati u maju negdje na Bliskom istoku.

Joshuin promotor Eddie Hearn ima načelni dogovor s timom Tysona Furyja oko podjele novca 50-50 za prvi meč i 60-40 u korist protivnika u revanšu koji bi na rasporedu bio kasnije sljedeće godine.

“Svi želimo tu borbu. Oko raspodjele novca smo se načelno dogovorili i ne vidim razlog zašto ne bismo potpisali ugovor u sljedećih par dana i okrenuli se drugim organizacijskim problemima. Bliski istok bi nam donio najviše novca i moramo odrediti lokaciju u tom dijelu svijeta”, rekao je Hearn, a prenosi scsport.ba.

Dogovor između timova ne bi trebao biti problem, ali veliki problem su TV prava. Naime, Joshua ima ugovor s DAZN-om i Sky Sportsom, a Tyson Fury s BT Sportsom i ESPN-om pa se ne zna ko bi bio glavni distributer. No, Hearn je rekao da ne bi trebao biti problem da se mreže također dogovore oko raspodjele zarade i svi prenose borbu.

Drugi problem je Deontay Wilder koji traži revanš s Furyjem, a njegovi promotori tvrde da na to ima pravo po ugovoru . Furyjevi ljudi tvrde da zahtjev za revanšom nema podlogu i do njega gotovo sigurno neće doći budući da bi on odgodio superborbu između Furyja i Joshue.

Fury, svjetski prvak prema WBC verziji, veliki je favorit na kladionicama (1.50 – 2.30) uoči ovog meča. Joshua je svjetski prvak prema IBF, WBA, WBO i IBO verziji i pobjednik bi ujedinio sve titule apsolutnog teškaškog prvaka.