Khabib Nurmagomedov

Habib Nurmagomedov je najavio sastanak s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom, a osim razgovora vezanog za saradnju između dvije organizacije (UFC i Eagle FC) gotovo sigurno će spomenuti i mogućnost povratka prvaka u oktagon.

Brojni svjetski mediji, uključujući i Marcu, prenose Habibovu izjavu o mogućem povratku koji se često spominje budući da White nije odustao od Dagestanca kao borca.

"Ukoliko se odlučite završiti nešto, onda to i napravite. Najvjerovatnije će mi Dana ponuditi određeni novac. Ukoliko to bude 100 miliona dolara, onda će to biti veoma teška odluka. Vidjet ćemo šta misli o tome. Tema mog povratka je nešto što će me pratiti do kraja života", rekao je Habib koji je ranije govorio i da je dao obećanje majci da se više neće boriti. Ove izjave dolaze uoči borbe između Conora McGregora i Dustina Poiriera (23. januar), ali Habib u istom razgovoru tvrdi kako nijedan nije mogući protivnik u povratku, jer ih je glatko pobijedio.

White je i ranije svako malo bacao udicu navijačima tvrdnjom kako vjeruje u makar još jednu Habibovu borbu, a ostaje nam da vidimo hoće li on zagristi mamac i platiti prvaku ogroman novac.