NESLAVAN DEBI

Nekadašnji NBA košarkaš Nate Robinson imao je neslavan debi u bokserskom ringu budući da ga je youtuber Jake Paul brutalno nokautira već u drugoj rundi.

Bila je to jedna od predborbi za meč Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. u kojoj se na Robinsonu vidjelo da mu nije mjesto u ringu za razliku od Paula, koji iza sebe već ima tri borbe.

Jake je Natea dvaput rušio u prvoj rundi pa dvaput u drugoj, a mnogi vjeruju da je sudija i ranije trebao prekinuti meč jer je Robinsonov pad zaista izgledao brutalno.

"Bolji je bio nego što sam očekivao, supersnažan je. Njegova košarkaška karijera bila je nevjerovatna, a treba imati velika mu*a za ući u ring, ne može to puno ljudi. Niko me nije doživljavao ozbiljno prije ovog meča, ali pokazao sam da moja bokserska karijera ide uzlaznom putanjom. Hvala svima koji su uz mene", rekao je Paul koji se namjerava nastaviti baviti ozbiljnim boksom.

Za razliku od Paula, društvene mreže su ismijavale 36-godišnjeg Robinsona, a posebno njegove bivše kolege iz NBA lige koji su se žalili da će sad svi željeti boksati s košarkašima.