MNOGO JE NASLJEDNIKA

Iako je novinar Luis Ventura, koji je bio blizak porodici preminulog Diega Armanda Maradone, kaza kako legendarni fudbaler nije imao gotovo ništa na bankovnom računu, te da je preminuo u siromaštvu, čini se da to baš i nije tako.

Veliko bogatstvo koje je zaradio kao igrač, ali i kasnije kao trener, u dobroj mjeri je rasipao zbog načina na koji je živio.

Nakon Maradone nije ostalo mnogo novca, no nekretnina i nakita sigurno jeste.

Prema medijskim izvještajima Maradona je iza sebe ostavio imovinu vrijednu 231 milion eura, ali informacije govore da je u novcu imao svega 84 hiljade eura, dok španski list ABC piše kako je iza Maradone ostala imovina u neto vrijednosti od 63 miliona eura.

Diego je u svom vlasništvu imauo luksuzno imanje u okolini Buenos Airesa, a u kojem trenutno njegova sestra. Osim toga posjedovao je i dva stana u gradskim četvrtima Devoto i Puerrto Madero.

Osim toga posjeduje i imanje u mjestu Bella Vista, gdje će upravo biti sahranjen. Na ovom imanju živi njegova bivša djevojka Rocio Oliva sa svojom porodicom, a kojoj danas, prema pojedinim izvorima iz Argentine, nije dozvoljen ulazak u predsjedničku palaču Casa Rosada gdje se nalazi kovčeg s Maradoninim tijelom.

Maradona je sakupljao luksuzne automobile, a četiri je kupio sam, među koje spada i Ferrari Testarossa (160.000 eura). Tu je i jedan Scanijin kamion, dok je dva automobila dobio kao trener Fajuiraha u Dubaiju - Rolls-Royce Ghost (300.000 eura) i BMW i8 (145.000 eura).

Kao počasni predsjednik Dynamo Bresta dobio je amfibijsko vozilo Hunta Overcomer (300.000 eura).

Koliko je zarađivao na svom posljenjem trenerskom poslu u Gimnasiji nije poznato, ali primjera radi, za 11 mjeseci na klupi Dorados de Sinaloa zaradio je 1,4 miliona eura.

Kao selektor Argentine zarađivao je oko milion eura godine, dok je za angažman u Saudijskoj Arabiji, u timu Al-Wasl, za 14 mjeseci naplatio pet miliona eura.

Vrijedi podsjetiti da je Maradona 2019. godine putem Instagrama kazao da će kompletnu zaostavštvinu nakon svoje smrti donirati u humanitarne svrhe.

- Neću ostaviti ništa iza sebe... Donirat ću sve što sam imao u životu - napisao je tada Maradona.

Iza Maradone ostalo je petero djece koju je zvanično priznao (tri kćerke i dva sina), no britanski Daily Mail tvrdi da bi konačan broj nasljednika mogao iznositi 11.