1960. - 2020.

Prije 20 dana imao je operaciju na mozgu i odlično se oporavljao. Pušten je na kućno liječenje, a onda je jučer doživio srčani udar

Diego Maradona, jedan od najboljih nogometaša svijeta, preminuo je jučer od srčanog udara u 61. godini.

Prije 20 dana imao je operaciju na mozgu i odlično se oporavljao. Pušten je na kućno liječenje, a onda je jučer doživio srčani udar.

U srijedu ujutro probudio se oko 10 sati, ranije no što je to bilo uobičajeno. Popio je malo, vode, prošetao kućom i vratio se u krevet prileći.

Uz njega su u kući bili medicinski brat Maxi, kućna pomoćnica i dva člana obitelji Maradoninog agenta Matiasa Morije. Dva sata nakon što je legao Maradona nije reagirao na lijekove koje je obično uzimao i pozvana je hitna pomoć. Iako je postupak reanimacije započeo odmah, Maradoni nije bilo spasa. U razmaku od sat vremena u Maradoninoj kući je bilo pet vozila hitne pomoći, ali liječnici su samo mogli proglasiti smrt zbog zatajenja srca.

- Muka mi je i osjećam se loše, otkrio je Maradonin nećak posljednje riječi legendarnog nogometaša. Nakon toga je legao u krevet, zaspao i više se nije probudio.

Kovčeg s Maradoninim tijelom izložen je u Ružičastoj kući (Casa Rosada), vladinoj zgradi u srcu glavnog grada. Procjenjuje se da će mu doći odati počast oko milijun Argentinaca u sljedeća dva dana.