Izvan Formule 1

Sezona počinje u oazi Al-Ula u Saudijskoj Arabiji (20. i 21. marta), zatim se seli na basnoslovno ružičasto jezero Retba u Senegalu (29. i 30. maja) pa se nastavlja u Kangerlussuaqu („velikom fjordu“) na Grenlandu (28. i 29. augusta).

Otkad se Nico Rosberg uključio u prvenstvo Extreme E, atraktivno natjecanje u vožnji električnih SUV-ova na nekima od najzabačenijih mjesta na svijetu, svi su se pitali možemo li očekivati nastavak rivalstva između njega i Lewisa Hamiltona. Ti su slavni vozači okupili svoje momčadi, Rosberg Xtreme Racing i Hamilton X44, koje će morati svladati razne izazove u borbi za prvo mjesto na ovome prestižnom natjecanju.

Poznato je da je odnos toga dvojca prožet rivalstvom i natjecateljskim duhom još otkad su sudjelovali u Formuli 1, odnosno otkad su između 2013. i 2016. bili vozači Mercedesa. Dok su bili članovi iste momčadi, Hamilton i Rosberg u četiri su sezone osvojili 54 utrke od njih ukupno 78.

Britanski je vozač ostvario 32 pobjede, a na postolje se popeo 55 puta, pri čemu je 42 puta ostvario bolji plasman od Rosberga, koji je pobijedio 22 puta, dospio na postolje 50 puta i ostvario bolji rezultat od Hamiltona 36 puta. Naslov svjetskog prvaka u Formuli 1 u tom je razdoblju Lewisu Hamiltonu pripao dva puta, a Rosbergu jedanput.

Međutim, Lewis Hamilton smatra da je Extreme E mnogo više od natjecanja.

"Ovu utrku posebno dojmljivom ne čini natjecanje, nego poruka koja se prenosi cijelom pričom. Svatko od nas ima moć promijeniti svijet nabolje i mnogo mi znači što svoju ljubav prema utrkama i svoju ljubav prema našem planetu mogu iskoristiti kako bih unio pozitivnu promjenu. Zbog svojih ambicija i obveza prema Mercedesu u Formuli 1 ne mogu osobno sudjelovati u vožnji po tim čarobnim krajolicima, no nastojat ću utjecati na članove svoje momčadi i pomoći im svojim savjetima. Uzbuđen sam što ću u ovome novom prvenstvu imati priliku igrati drukčiju ulogu, odnosno pokušati ostvariti viziju održiva svijeta prožeta jednakošću", rekao je Lewis Hamilton.

Otkad se povukao iz Formule 1, Nico Rosberg počeo je ulagati u električne utrke, odnosno u Formulu E, i vrlo je predan ekološki prihvatljivim i održivim tehnologijama.