OKONČAO KARIJERU

Neporaženi prvak UFC-ove lake kategorije Khabib Nurmagomedov nedavno je odlučio okončati karijeru nakon što je pobjedom nad Justinom Gaethjeom zadržao šampionski pojas.

Iako je kazao da će ostati u borilačkom sportu i nastojati da bogato iskustvo koje je naslijedio od rahmetli oca prenese na druge mlade borce, rođeni Dagestanac polako se okreće ka biznisu i poslovnim investicijama.

Naime, kako prenosi Russia Today, Nurmagomedov će lansirati novu telekomunikacijsku mrežu koja bi se trebala zvati "Eagle Mobile", i to u čast njegovog nadimka.

Nagrada za nove i vjerne klijente Khabibove telekomunikacijske mreže trebala bi biti oprema koju je lično potpisao Nurmagomedov.

Kako je prenio Rospatent, kompanija "Khabib Telekom" je pri Ruskom saveznom servisu za zaštitu intelektualne svojine aplicirala kako bi zaštitila logotip kompanije "Eagle Mobile by Khabib".

Inače, Khabibova telekomunikacijska mreže pružat će usluge putem wireless signala, a koristit će sim karticu koja će biti kompatibilna svakom uređaju.

Izvor: Faktor