Ronaldo spreman za meč

Portugalski reprezentativac postigao je gol u porazu Reala od 4:1 u prvom meču u Dortmundu, a nakon toga je propustio gradski derbi protiv Atletico Madrida zbog povrede. Ipak, njegov nastup u sutrašnjem meču na stadionu "Santiago Bernabeu" nije pod znakom pitanja, s obzirom na to da je bez problema uradio današnji trening.

Krilni igrač Real Madrida Angel di Maria vjeruje da je subotnja prvenstvena pobjeda njegovog tima protiv gradskog rivala Atletica dobar uvod za sutrašnji uzvratni meč Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.
U prvom susretu polufinala elitnog klupskog nogometnog takmičenja Evrope koji se igrao prošle sedmice u Dortmundu, Borussija je ponizila španskog giganta sa 4:1, a sve golove za domaćina postigao je poljski napadač Robert Lewandowski, prenosi Soccerway.
Di Maria, koji je postigao pobjednički pogodak protiv Atletica, vjeruje da ta pobjeda može poslužiti kao pokretač u sutrašnjem susretu u kojem se Real želi osvetiti Nijemcima za visok poraz.
"Pobjeda protiv gradskog rivala je dodatna motivacija za Borussiju. Nismo se predali nakon visokog poraza", kazao je Di Maria.
Devetostruki prvaci Evrope u ovoj sezoni Lige prvaka igrali su protiv Borussije tri puta (dva puta u grupnoj fazi prije polufinalnog dvomeča). Dva puta su izgubili, a jednom odigrali neriješeno. Nijemci su ih svaki put nadigrali, a jedini remi (2:2) Real je ''izvukao'' na svom stadionu golom Mesuta Özila u 89. minuti susreta grupne faze takmičenja.
Dortmund je u subotu s potpuno izmijenjenim timom savladao Fortunu Düsseldorf s 2:1. Lewandowski, Jakub Blaszczykowski i Marco Reus su imali male minutaže i spremni su za sutrašnji susret u kojem Borussija želi ovjeriti učešće u finalu Lige prvaka na "Wembleyju" u maju.