Problem je bio u njenoj veličini

Golman Barcelone Victor Valdes demantirao je da nije želio ponijeti kapitensku traku tokom subotnjeg dvoboja protiv Athletic Bilbaa.

Naime, kad je dotadašnji kapiten Xavi u 59. minuti izlazio iz igre, traku je trebao preuzeti Valdes. No, 31-godišnji golman je umjesto toga, preko Thiaga Alcantare poslao traku Lionelu Messiju koji ju je nosio sve dok u igru nije ušao Andres Iniesta.
Španski su se mediji tokom nedjelje u velikoj mjeri bavili razlozima zbog kojih Valdes nije želio staviti traku oko ruke, a i društvene su mreže bile pune kritika na račun njegova poteza. No, on sam je navečer putem Facebooka objasnio da se ne radi ni o kakvom revoltu, već isključivo o tehničkom razlogu.
"Ustupanje kapitenske trake Leu tokom subotnje utakmice nije bilo ni zbog čega drugog, nego zbog njene veličine. S obzirom da je nisam mogao prilagoditi svojoj ruci, odlučio sam je proslijediti dalje", napisao je Valdes.
Problem je, naravno, bio u Valdesovim rukavicama. Iskusni golman, koji je proizvod Barcelonine nogometne škole i cijelu karijeru igra u katalonskom klubu, nije želio zadržavati igru skidanjem rukavice kako bi navukao traku na ruku, pa ju je jednostavno poslao Messiju.