Bundesliga

U okviru Njemačke Bundeslige večeras je odigrana utakmica između Stuttgarta i Bayern Munchena. Gost Bayern Munchen slavio je rezultatom 0:2.

Prvu ozbiljniju priliku imao je Franck Ribery u 11 minuti ali njegov udarac prema golu blokirali su odbrambeni igrači Stuttgarta. Bayernovi igrači imali su još nekoliko prilika, ali bez pogodaka. Igrači domaćina Stuttgarta protivničkoj mreži su zaprijetili u 27. minuti, no Shinji Okazaki nije bio dovoljno precizan.
Prvo poluvrijeme obilježio je samo prekršaj koji je napravio Stuttgartov Martin Harnik nakon kojeg je Bayernov Javier Martinez ostao ležati na travi. No brzo se vratio u igru. Na pauzu se otišlo bez golova.
Po povratku na teren igrač gostujućeg tima Mario Mandžukić zatresao je Stuttgartovu mrežu. U 55. minuti bilo 0:1 za Bayern. U 56. minuti povrijeđen je Ibrahim Traore koji ubrzo i napustio teren. Zamijenio ga je Torun.
Byern Munchen je povećao vodstvo u 72. minuti na 0:2 kada je Thomas Muller postigao gol. Asistirao mu je Mario Mandžukić. 
Rezulat je do kraja utakmice na stadionu "Mercedes-Benz Arena" ostao nepromijenjen i gostujući klub Bayern je slavio s 0:2.