U petak navečer je na stadionu Louis II u Monte Carlu pred 14.312 gledatelja odigran evropski Superkup u kojem je osvajač prošlogodišnje Evropske lige, Atletico Madrid, deklasirao aktuelnog evropskog prvaka, ekipu londonskog Chelseaja, visokim rezultatom 4:1.

Madriđani su odlično otvorili utakmicu protiv evropskog prvaka. Prvu priliku za vodstvo su imali već u 4. minuti, ali je Falcao pogodio prečku. 
Bilo je vidljivo da Atletico ima potpunu kontrolu od prve minute, a potvrda toga je stigla u 6. minuti kada je na asistenciju Gabija pogodak postigao upravo Falcao. 
Na drugoj je strani pokušao uzvratiti Hazard, ali bez uspjeha. Potom su Madriđani ponovo krenuli ka golu Chelseaja. Prilike su propustili Turan i Adrian. 
Igrala se 19. minuta kada se Falcao ponovo upisao na listu strijelaca i povisio rezultat na 2:0. U prvom poluvremenu je bilo još nekoliko prilika na obje strane. U ekipi Chelseaja su neprecizni bili Lampard i Ramires, a za Atletico su šanse propustili Turan i Koke. 
Ipak, Španci su u finišu došli do trećeg gola. Fenomenalni Falcao je po treći put na ovom susretu savladao Chelseajevog golmana Cecha. Na odmor se otišlo pri rezultatu 3:0 u korist Atletica. Igrači Chelseaja su bili potpuno inferiorni u prvom dijelu susreta.
U nastavku utakmice su prvi zaprijetili Plavci iz Londona, šutirao je Torres, ali nije pogodio. Više sreće nije imao ni Mikel, koji je propustio priliku u 51. minuti. Na drugoj strani je neprecizan bio Suarez. Potom je pokušao i Hazard za Chelsea, ali sreće nije bilo. Igrala se 60. minuta kada se u šansi našao večeras veoma agilni Turan, no, ni on nije pogodio. Međutim, Madriđani nisu posustajali te su stigli i do četvrtog gola, a strijelac je bio Miranda na asistenciju Suareza. Londonska ekipa je bila potpuno nemoćna.

Chelsea 0-4 Atl. Madrid
Pokušavao je Chelsea barem spasiti čast i postići poneki gol. Oscar je pokušao u 68. minuti, ali opasnosti po golana Courtoisa nije bilo. Ipak, Cahill je u 75. minuti iskoristio nepažnju odbrane Atletica i nakon prekida uspio postići pogodak za Chelsea. 

Chelsea 1-4 Atl. Madrid 
Londonska ekipa je nešto agresivnije krenula ka golu Atletica u posljednjih 15 minuta susreta te stvorila nekoliko prilika za pogodak. Mata je šutirao u 81. minuti, no, lopta je otišla iznad gola. Na drugoj strani je bezuspješno pokušao Felipe.
Zvijezda večerašnjeg susreta, Falcao, igru je uz ovacije publike napustio u 86. minuti susreta. Mogao je Atletico i do petog gola u finišu susreta, ali je lopta pogodila stativu Cechovog gola. Do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo. Atletico Madrid je savladao ekipu Chelseaja visokim rezultatom 4:1 i više nego zasluženo osvojio evropski Superkup.
UEFA-in Superkup:
Atletico Madrid – Chelsea 4-1 (Falcao 7, 19, 45, Miranda 60, Cahill 75)