Španski Superkup

Barcelona je na Nou Campu, u prvoj utakmici španskog Superkupa, predvođena novim trenerom Titom Vilanovom savladala Real Madrid s 3:2.

Barcelona je na Nou Campu, u prvoj utakmici španskog Superkupa, predvođena novim trenerom Titom Vilanovom savladala Real Madrid s 3:2.

Publika na Nou Campu još je jednom imala priliku uživati u fenomenalnoj fudbalskoj predstavi koju su im priuštili igrači dva najbolja tima na svijetu.

Prvo poluvrijeme donijelo je Barcinu dominaciju, koju igrači domaćeg tima nisu uspjeli pretvoriti u prednost. Na poluvrijeme se otišlo bez golova, iako je Barcelona propustila nekoliko velikih prilika.

U drugom poluvremenu navijači su vidjeli fudbalski vatromet. Prvo je Real Madrid poveo golom Cristiana Ronalda u 55. minuti nakon kornera koji je izveo Ozil.




Igrači Reala nisu ni spustili ruke nakon radovanja, a semafor je pokazivao 1:1. Pedro je iskoristio pas Mascherana s centra terena i sigurno pogodio za izjednačenje.

U 69. minuti Messi je s bijele tačke doveo Barcu u prednost. Prethodno je Ramos srušio Iniestu u šesnaestercu.

Barcelona tu nije stala. U 77. minuti Xavi je golom krunisao još jednu prelijepu akciju u kojoj su učestvovali Messi i Iniesta, koji je svom saigraču gurnuo savršen pas.

Da finiš bude dramatičan pobrinuo se Valdes, koji je pokušao predriblati Di Mariju. Argentinac je iskoristio nesmotrenost golmana katalonske ekipe i smanjio na konačnih 3:2.

Španski Superkup, prva utakmica:

Barcelona - Real Madrid 3:2