STRAŠNO!

Otvaranje Copa Americe ponudilo je nekoliko uzbudljivih utakmica i zanimljivih rezultata, a nakon duela odigranih sinoć u fokusu je potez najveće ekvadorske zvijezde Ennera Valencije.

Ekvador je s velikim ambicijama stigao na Copa Americu u nadi da se može približiti samoj završnici, no selekcija je već u prvom kolu doživjela vrlo neprijatno iznenađenje.

Bolja od Ekvadora bila je selekcija Venecuele rezultatom 2:1, no ključni detalj utakmice dogodio se već u 22. minuti kada je određen tok ostatka susreta. Ekvador je ostao s igračem manje zbog starta kakvog ne viđamo često.

Najbolji strijelac u historiji reprezentacije Ekvadora Enner Valencia ostavio je svoju ekipu na cjedilu nakon što je pogibeljnim startom udario protivničkog igrača.

Valencia nije imao namjeru da udari protivničkog nogometaša, što se da zaključiti i po reakciji nakon što je dobio crveni karton. Krivio je isključivo sebe, a uputio je i izvinjenje, no sudija mu je opravdano pokazao put u svlačionicu.

Proslavljeni veteran je žestokim startom podsjetio na još jednog "žestokog momka" iz svijeta nogometa, a to je Nigel de Jong, koji je zbog sličnih startova dobijao crvene kartone tokom karijere, a posebno sličan bio je start nad Xabijem Alonsom na Svjetskom prvenstvu 2010. Upravo su Valenciju i uporedili s De Jongom na društvenim mrežama.

Da stvari budu interesantnije, Ekvador je poveo s igračem manje, ali je na naplatu u drugom poluvremenu došao manjak igrača u polju te su Venecuelanci uspjeli preokrenuti na 2:1 i upisati velika tri boda. Pobjedu u istoj grupi B ostvario je i Meksiko nad Jamajkom rezultatom 1:0.