GRUPA F

Prvo kolo Evropskog prvenstva u nogometu završit će danas, kada se igraju preostale dvije utakmice u grupi F, gdje se nalazi jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura.

Naravno, radi se o selekciji Portugala kojoj se uz Francusku daju najveće šanse za titulu prvaka Starog kontinenta.

Izaći će Portugal na teren večeras kao veliki favorit protiv reprezentacije Češke, njihov duel počinje od 21 sat, a Cristiano Ronaldo će na ovoj utakmici nadmašiti vlastiti rekord jer će mu ovo biti nastup na šestom Euru u karijeri.

Dosad je on bio i jedini koji je zaigrao na pet različitih prvenstava Starog kontinenta.

"Cristiano je jedini igrač koji je igrao na pet Evropskih prvenstava, a sada će igrati na šestom. Njegovo iskustvo je vrlo važno za svlačionicu, ali znamo da će biti teških trenutaka tokom turnira i moramo vidjeti imamo li kvalitetu za napredak ili ne. Niko ne ulazi u reprezentaciju po imenu. Za nas, Cristiano je strijelac, on je neko ko može napraviti posljednji potez i može stvarno razvući defanzivce na otvorenom prostoru", rekao je uoči utakmice selektor Portugala Roberto Martinez.

Za razliku od prethodnih dana, danas ćemo na Euru gledati "samo" dvije utakmice, pošto će prije Portugala i Češke na teren još izaći jedino Turska i Gruzija, koje se takmiče u istoj grupi.

Duel Turske i Gruzije počinje u 18 sati, a ishod ove utakmice mogao bi u mnogome odrediti tok borbe za drugo mjesto i direktan plasman u nokaut fazu Eura.

Raspored dana:

18:00 Turska - Gruzija
21:00 Portugal - Češka