POZNAT STEPEN POVREDE

Nogometna reprezentacija Francuske u meču 1. kola grupe D Evropskog prvenstva u Njemačkoj savladala je Austriju rezultatom 1:0, a meč je obilježila i povreda Kyliana Mbappea.

Naime, krajem drugog poluvremena Mbappe se sudario s austrijskim reprezentativcem Kevinom Dansom te mu se morala ukazati ljekarska pomoć, a francuskom reprezentativcu odmah nakon udarca potekla je i krv iz nosa.

Vrlo brzo, Mbappe je i zamijenjen, a nakon utakmice pojavile su se i prve informacije o stepenu povrede.

Selektor nogometne reprezentacije Francuske Didier Deschamps izjavio je za TF1 kako je Mbappe slomio nos što je povreda koja će svakako predstavljati hendikep za udarnu iglu Galskih pijetlova.

Svakako, u narednim satima Mbappe će proći kroz dodatne pretrage, ali najvjerovatnije će ostatak Evropskog prvenstva nositi zaštitnu masku.

Iako je zadobio povredu, Mbappe je i u toj situaciji uspio izazvati nezadovoljstvo među navijačima Austrije. Nakon što je zbog povrede privremeno napustio teren, Mbappe se vrlo brzo, bez sudijskog odobrenja vratio u igru te je odmah sjeo na teren zbog čega je igra ponovno morala biti zaustavljena.

Zbog ovog poteza francuski reprezentativac dobio je i žuti karton.

Francuska će u narednom kolu igrati derbi protiv Nizozemske, dok se Austrija sastaje sa selekcijom Poljske.