SAIGRAČ OTKRIO

Njemačka je na fantastičan način započela svoj nastup na Evropskom prvenstvu kojem je domaćin, pošto je u prvom meču turnira deklasirala Škotsku rezultatom 5:1.

Jedan od igrača koji je odigrao sjajan meč bio je Toni Kroos, iskusni veznjak koji je za ovaj Euro odlučio prekinuti reprezentativnu penziju kako bi se igrajući u svom nacionalnom timu, na domaćem terenu, oprostio od nogometa.

Kroos je briljirao i na besprijekoran način povezivao linije u igri njemačkog tima, a ubilježio je 101 tačno dodavanja iz 102 pokušaja te je uz Jamala Musialu bio drugi najbolje ocijenjen igrač Elfa (Kai Havertz je bio najbolji).

Upravo je Musiala nakon utakmice u izjavi otkrio da je u svlačionici kratak govor saigračima održao Kroos, koji je zasigurno posebno inspirisan za Euro na kojem se oprašta od nogometa.

"Imam veliko poštovanje prema onome što je postigao u karijeri i igranje s njim za nas je čast. Održao je govor prije utakmice kako bi nas motivirao, a svi smo bili spremni i htjeli smo dati sve od sebe", rekao je Musiala nakon utakmice, a očito je da je Kroosov motivacioni plan upalio.

"Ovako lagana pobjeda dobar je znak za sve, pa tako i za nas. Možemo iskoristiti to samopouzdanje u sljedećoj utakmici. Lično sam bio prilično zadovoljan igrom. Postoje stvari koje još uvijek možemo učiniti bolje, a u narednu utakmicu ćemo ući s istim mentalitetom i ići korak po korak", dodao je Musiala, koji je sinoć postigao jedan gol u pobjedi Njemačke.

Naredni meč Nijemci igraju protiv Mađarske u srijedu od 18 sati, a grupnu fazu će zaključiti duelom sa Švicarskom četiri dana poslije.