EURO 2024

Danas počinje Evropsko prvenstvo u nogometu koje će se održati u Njemačkoj, a bit će to bez sumnje jedan od događaja koji će u aktuelnoj godini privući najviše pažnje javnosti.

Utakmice najboljih selekcija Starog kontinenta prikovat će uz televizore milijarde fanova širom svijeta, a TV prijenosi svih mečeva osigurani su i za gledaoce na Kosovu.

Prijenos svih utakmica Evropskog prvenstva moći ćete pratiti na ArtMotion, prava prijenosa utakmica Eura otkupile su čak 74 TV kuće iz Evrope.

Naravno, najviše ih je iz Njemačke, zemlje domaćina prvenstva, gdje će utakmice prenositi Telekom Deutschland, ARD, RTL i ZDF.

Što se zemalja u regionu tiče, u Bosni i Hercegovini na BHT 1 i My TV, uključujući i javni RTV, u Hrvatskoj će javnost prijenose gledati na HRT-u, u Srbiji na Areni Sport i RTS-u, a u Crnoj Gori na Areni Sport i RTCG-u.

Osim 74 TV kuće iz Evrope, utakmice Evropskog prvenstva prenosit će još i 271 kanal iz ostatka svijeta, što će u narednih mjesec Euro definitivno učiniti najgledanijim događajem u svijetu.

Kompletnu listu TV kanala koji prenose utakmice Eura širom svijeta možete pogledati na ovom linku.

Euro počinje danas, a takmičenje će otvoriti duel domaćina Njemačke protiv Škotske u Minhenu, na Allianz Areni od 21 sat.