UOČI EURA U NJEMAČKOJ

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Cristiano Ronaldo pred nastup s Portugalom na Evropskom prvenstvu govorio je o svom kraju karijere, koji je sve bliži.

Ronaldo ima 39 godina, vrijeme neumoljivo teče i jasno je da se penzija bliži koliko god Portugalac ulagao u svoje tijelo i njegov oporavak.

Toga je svjestan i sam, a u posljednoj izjavi pred Euro rekao je kako je već svaka godina poslije 35. u kojoj igra nogomet poklon.

"Znam da nemam još mnogo vremena u nogometu. Što bi rekli Španci - svaka godina koja prođe je poklon. Igrati nogomet poslije 35. godine je poklon, a meni je 39 i zato se trudim da uživam u svakoj sezoni. Važno je biti fizički i mentalno spreman da bi pomogao ekipi, a kao što znate, ja oduvijek obožavam da igram za reprezentaciju. Ovdje sam već 20 godina i želim da nastavim", izjavio je Ronaldo.

Na Euro je Portugal s Ronaldom doputovao kao jedan od dva glavna favorita uz selekciju Francuske, a nogometaš Al-Nassra kaže da je za njega svako prvenstvo s reprezentacijom kao ostvarenje sna.

"Ja sam zaljubljen u fudbal. Svaka utakmica za mene je posebna, a zamislite samo kako je kada igrate na Evropskom prvenstvu za Portugal. To je ostvarenje sna, baš kao kada sam imao 20 godina", istakao je Ronaldo.

"Dobro je kad stojiš čvrsto na zemlji, a misli su ti u oblacima. Naravno da sanjamo o osvajanju Evropskog prvenstva, niko nam ne može zabraniti san, a siguran sam i da smo dobro spremni. Imamo talenat, ali talenat ne znači mnogo jer ti niko ništa ne poklanja. Sve mora da se zaradi, a mi smo spremni da naporno radimo", istakao je bivši as Real Madrida, Manchester Uniteda i Juventusa.

Prvu utakmicu u Njemačkoj Portugalci će igrati protiv Češke, 18. juna. Rivali u grupi su im još Turska i Gruzija.