IZNENAĐUJUĆA ODLUKA

Najpouzdaniji britanski mediji sinoć su objavili neočekivanu vijest da će Erik ten Hag ipak ostati menadžer Manchester Uniteda i u narednoj sezoni.

Nizozemskog stručnjaka već su svi vidjeli kako odlazi s klupe Crvenih đavola zbog loših rezultata u prethodnoj sezoni, koja je za United spašena osvajanjem FA Cupa i pobjedom nad Manchester Cityjem u finalu ovog takmičenja.

Još prije toga svi su bili najavili odlazak Ten Haga s Old Trafforda, ali na jučerašnjem sastanku je 54-godišnji stručnjak s čelnicima kluba dogovorio nastavak saradnje.

Ten Hagov postojeći ugovor s Unitedom traje do sljedećeg juna, s opcijom produženja za 12 mjeseci, a sada će se krenuti u pregovore o tome.
  Ranije se spominjalo da United aktivno traži novog menadžera pregovarajući s imenima poput Thomasa Tuchela, Mauricija Pochettina, Thomasa Franka i Kierana McKenna, ali sada očito od promjene trenera neće biti ništa jer su suvlasnik kluba Jim Ratcliffe i sportski direktor INEOS-a Dave Brailsford odlučili nastaviti dalje s Ten Hagom.

Što se tiče rezimea protekle sezone za United, ovaj klub je u Premiershipu završio tek na osmoj poziciji, a krah se desio i u Ligi prvaka, gdje su Đavoli bili posljednji u grupi iza Bayerna, Kopenhagena i Galatasaraya.

U Liga kupu je ekipa eliminisana u osmini finala od Newcastlea, dok su FA Cup Đavoli osvojili pobijedivši City u velikom finalu.