NASLIJEDIO JE OD LEGENDE

Kylian Mbappe je prije nekoliko dana zvanično postao novi nogometaš Real Madrida, u koji je stigao besplatno iz Paris Saint Germaina, ali svejedno je to jedan od najvećih transfera u posljednjih dvadesetak godina.

Jasno je da Mbappea u Realu čeka status najveće zvijezde, što bi bio slučaj u bilo kojem klubu na svijetu, a o tome dovoljno govori i tretman koji su za Francuza pripremili u kampu Kraljevskog kluba.

Real ima jedan od najluksuznijih kampova na svijetu i prostire se na više od milion kvadratnih metara, a nalazi se u Valdebebasu, na sjeveru Madrida.

Mbappe će u tom kampu imati sobu posebno za sebe, a radi se o prostoriji koju je ranije na raspolaganju imao Toni Kroos, koji se ovog ljeta oprostio od Reala, a nakon Eura će završiti i karijeru.

Na Twitteru se pojavio i snimak iz unutrašnjosti sobe koju će koristiti Mbappe, a u nju se ulazi skeniranjem otiska prsta. Apartman se sastoji od predsoblja, dnevnog boravka, spavaće sobe, kupaonice i velikog balkona s pogledom na nogometne terene prve ekipe.

Inače, kamp Reala izgrađen je još 2005. godine i u njega je tada uloženo 100 miliona eura, a i od tada je doživljavao razna unapređenja koja su pratila najnovije tehnološke trendove.

Pored stadiona Alfredo di Stefano, koji je dio ovog kampa, u njemu je još 12 nogometnih terena za treniranje, kao i kancelarije, teretane, rehabilitacijski centar, bolnica, bazeni, saune itd.

Pred Mbappeom je sada Evropsko prvenstvo koje će s Francuskom igrati u Njemačkoj, a nakon istog će uslijediti odmor da bi se potom svjež i odmoran priključio novim saigračima u Realu pred početak nove sezone.