IZNENADA PREMINUO

Nogometaši Francuske savladali su Luksemburg rezultatom 3:0 u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za Euro, a veliku pažnju privukao je Kylian Mbappe koji je nakon gola odao počast nedavno preminulom treneru.

Budući napadač Real Madrida u 85. minuti postigao je gol za konačnih 3:0, nakon čega je podigao kažiprste prema nebu uz istaknutu majicu ispod dresa na kojoj je pisalo "Počivaj u miru, ujače".

A, ko je čovjek kojem je Mbappe odao počast?

Francuski klub AS Bondy je 1. juna objavio smrt Alexandrea Konstantinidisa u 50. godini života, a riječ je o treneru koji je Mbappea trenirao u klubu u kojem je počeo karijeru.

Mbappé je prethodno i na Instagramu napisao poruku za Alexandrea Konstantinidisa:

"Počivaj u miru Alex. Teško je pronaći riječi da izrazim koliko sam tužan. Otišao si prerano i nedostajaćeš nam. Život više neće biti isti bez tebe, ali mi ćemo se pobrinuti za vašu porodicu, budite sigurni u to", napisao je Mbappe.

Inače, reprezentacija Francuske do početka Eura odigrat će još jednu prijateljsku utakmicu protiv Kanade u Bordeauxu, a smotru najboljih evropskih selekcija otvaraju utakmicom protiv Austrije (17. juna).

Mbappé i njegovi saigrači će u grupnoj fazi igrati i protiv Nizozemskwe (21. juna) i Poljske (25. juna).