EMOTIVAN TRENUTAK

Legendarni njemački nogometaš Toni Kroos završio je blistavu klupsku karijeru osvojivši titulu prvaka Evrope s Real Madridom, a cijeli Wembley ga je večeras pozdravio gromoglasnim aplauzima.

Kroos je završio klupsku karijeru, a preostalo mu je još samo da s reprezentacijom Njemačke odigra Evropsko prvenstvo u kojem će njegova domovina biti i domaćin. Dok se čeka njegov totalni oproštaj od nogometa, on se u najljepšem stilu oprostio od klupskog nogometa.

Igra sudbine rekla je da Kroos u posljednjoj utakmici u karijeri postane prvak Evrope s Realom i to šesti put u karijeri.

Kroos je odigrao fantastičnu utakmicu u finalu Lige prvaka, a upisao je asistenciju kod ključnog, prvog pogotka na utakmici kojeg je postigao Dani Carvajal nakon kornera.

Stari "lisac" Carlo Ancelotti prepoznao je trenutak kada je trebalo izvući iz igre Kroosa kako bi mu se najkultniji evropski stadion naklonio po posljednji put.

Igrao se 85. minut kada je Ancelotti zamijenio Kroosa za Modrića, a cijeli stadion je ustao i pozdravio legendarnog njemačkog veznjaka.

Emotivne scene obišle su svijet, a Kroos je znao proslaviti osvajanje nove titule evropskog prvaka za kraj blistave klupske karijere.