FINALE LIGE PRVAKA

Iako se finale Lige prvaka igra večeras tek od 21 sat, ulice Londona u blizini stadiona Wembley uveliko su pune navijača, posebno onih koji su iz Njemačke stigli kako bi bodrili Borussiju Dortmund.

Nogometaši Borussije Dortmund i Real Madrida od 21 sat igraju za najvažniji klupski trofej u svijetu nogometa, a Madriđani tu važe za velikog favorita. No, ukoliko neka od ekipa bude imala prednost zbog navijača s tribina, to će biti Dortmund.

Frenetični navijači njemačkog kluba već nekoliko dana se nalaze u Londonu, a jutros su od ranih sati preplavili ulice. Navijačka zona za Dortmundove navijače ispunjava se još od jutros.

Ulicama oko stadiona Wembley prevladava žuta boja, a grupa navijača Dortmunda odlučila se na vrlo zanimljiv potez jučer.

Naime, dok su bili u prolazu kroz sjeverni London, ugledali su da se igra utakmica 11. lige Engleske. Stotinjak navijača Dortmunda odlučio je ući na tribine i pratiti utakmicu 11. ranga engleskog nogometa te su navijali za domaći Jolof Sports.

Inače, Jolof Sports je amaterski klub o kojem je teško pronaći bilo kakve informacije osim da je formiran 2012. godine te da su ga osnovali proslavljeni afrički nogometaši kako bi stvarali platformu za razvoj mladih u svim uzrastima uključujući i seniore.

Inače, finale na Wembleyu igra se od 21 sat.