AMERIKANAC SAMO MIJENJA

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino sinoć je dobio otkaz u Chelseaju, što je izazvalo negodovanje navijača, a razlog kojeg su Englezi jutros otkrili prilično je nevjerovatan.

Pochettino je dobio otkaz u Chelseaju nakon što je u završnici sezone konačno posložio "raštelovani" orkestar i uveo ga u Evropu kroz šestu poziciju na tabeli, što niko nije mogao očekivati prije svega nekoliko sedmica.

No, onda je uslijedio šok za navijače i samog trenera jer je vlasnik Todd Boehly odlučio uručiti mu otkaz. Tako će Chelsea dobiti već petog trenera u 20 mjeseci vladavine novog američkog vlasnika.

Još nevjerovatniji od samog otkaza mogao bi biti razlog, ukoliko ugledni engleski Telegraph prenosi istinite informacije. Prema pisanju ovog lista, raskol je došao jer je Mauricio Pochettino na klupskom sastanku ranije tokom sezone odbio zaposliti stručnjaka za izvođenje prekida.

Telegraph navodi da je vlasnik Boehly pitao Pochettina treba li mu stručni trener za izvođenje prekida, što je postala česta praksa u najelitnijem nogometu. Međutim, Argentinac je odbio tu ideju.

"Mi smo stručni štab koji je zadužen za sve. Nogomet pripada igračima, a ne specijalistima", bio je odgovor Pochettina koji ga je na kraju i koštao posla.

Chelsea je u finalu Liga kupa izgubio od Liverpoola primivši gol upravo iz kornera, tada je nastao rascjep između trenera i vlasnika kluba te je tako Pochettino sebi propisao otkaz. U klubu su odlučili sačekati kraj sezone i dati se u potragu za novim trenerom.

Nakon poraza u finalu Liga kupa, rukovodstvo Chelseaja je samovoljno formiralo cijeli odjel posvećen kornerima i slobodnim udarcima, nešto što je Pochettino odbijao u startu.