ISTEKAO MU UGOVOR

Argentinski nogometaš Angel Di Maria na svom Instagram profilu objavio je oproštajnu poruku te poručio da odlazi iz Juventusa nakon samo godinu dana u ovom klubu.

Krilni napadač je u redove Stare dame stigao iz PSG-a prošle sezone kao slobodan igrač, no iako se očekivalo da će biti veliko pojačanje za ovaj tim, na kraju se utupio u loše igre Juventusa i u 40 takmičarskih utakmica je postigao osam pogodaka i dodao sedam asistencija.

"Došao sam do kraja teškog i komplikovanog perioda. Odlazim, a siguran sam da sam dao sve od sebe. Nismo uspjeli osvojiti titule i zbog toga ostaje gorak ukus u ustima", napisao je Di Maria pa nastavio:

"Hvala svim mojim saigračima na naklonosti koju su mi ukazivali od prvog dana, uvijek sam se osjećao kao kod kuće. Veliki zagrljaj, nosit ću Juventus uvijek u srcu."

Ovaj nogometaš je karijeru počeo u redovima argentinskog Rosario Centrala, za koji je igrao od 2005. do 2007. godine, nakon čega je tri sezone igrao u Benfici. Uslijedio je transfer u Real Madrid, za koji je igrao od 2010. do 2014. godine, a zatim je prešao u Manchester United, gdje se zadržao samo jednu sezonu.

Zbog sukoba s trenerom Louisom Van Gaalom napustio je redove Crvenih đavola i otišao u PSG, za koji je igrao sedam sezona, a nakon toga je potpisao za Juventus. Za reprezentaciju Argentine je debitovao 2008. godine.