SJAJNI KAMERUNAC

Samuel Chukwueze ovog bi ljeta žuti dres Villarreala mogao zamijeniti Realovim, s obzirom da je madridski tim ozbiljno "bacio oko" na ovog sjajnog nogometaša.

U meču odigranom u aprilu ove godine Villarreal je slavio na Santiago Bernabeuu sa 3:2, a strijelac dva pogotka za Žutu podmornicu bio je upravo ovaj sjajni Kamerunac.

Odlični krilni napadač je sezonu završio s 13 golova i 11 asistencija u 50 odigranih utakmica za svoj tim, a posebno impresivan bio je u pomenutom susretu u kojem je doslovno uništio Kraljeve.

Chukwuezea ugovorom s Villarrealom veže samo još za sljedeću sezonu, pa bi 50 miliona eura trebalo biti dovoljno za realizaciju tog transfera.

Odlasci Karima Benzeme i Marca Asensija, te Edena Hazarda i Mariana iz Reala stvorio je prostor u navali najtrofejnijeg tima Evrope koji bi Chukwueze itekako mogao da pokrije.

On ima klauzulu u ugovoru potpisanom 2019. godine prema kojoj iz kluba sa El Madrigala može otići za 80 miliona eura. S obzirom na to da mu je ugovor pri kraju, jasno je da bi Villarreal prihvatio i manji iznos novca.

Kamerunac nije jedini nogometaš koji je ovog ljeta rado viđen u Madridu. Fabrizio Romano tvrdi da je Real napravio značajan napredak u pregovorima sa Borussijom oko angažmana Judea Bellinghama.
Poznati italijanski novinar smatra kako bi stvari oko prelaska engleskog reprezentativca u Madrid trebale biti finalizirane u toku ove sedmice.