SAMO SE ČEKA

Katalonski Sport piše da čelnici kluba iz Saudijske Arabije - Al-Hilala, narednog utorka planiraju objaviti ugovor s Lionelom Messijem.

Navodi se da su čelnici ovog kluba odredili 6. juni kao najbolji datum za predstavljanje Messija, ukoliko Argentinac uopšte prihvati njihovu ponudu, a sve kako bi mogli regulisati sve protokole.

Vjeruje se da bi dolaskom Messija Saudijska Arabija na još jedan način pokazala svijetu svu svoju ozbiljnost u želji da postanu jedna od najatraktivnijih liga, no jasno je da u ovom slučaju kvalitet nije presudan i da je novac odlučujući faktor zbog kojeg se igrači odluče na put u ovu državu.

Messi danas igra posljednju utakmicu za PSG, s kojim definitivno neće produžiti ugovor, tako da bi odluka o nastavku karijera mogla biti donesena već u ponedjeljak. Već ranije je najavljeno da će Argentinac početkom naredne sedmice donijeti odluku o narednom klubu.

Barcelona, koja svim silama želi vratiti Messija u Španiju, još uvijek nije u poziciji da mu ponudi formalnu ponudu, pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će završiti ova "utrka s vremenom" i da li će na kraju Argentinac čekati Barcelonu ili jednostavno prihvatiti poziv iz Saudijske Arabije.

Al-Hilal nudi Messiju ugovor od 400 miliona eura po sezoni, što je duplo više od onog koji je dobio Cristiano Ronaldo u Al-Nassru.

"Klub iz Saudijske Arabije bi s Messijem napravio dogovor u koji je uključena cijela država, a samo je ostalo da Messi kaže 'da' i prihvati poziv", navodi katalonski Sport.

Messi je u Pariz stigao 2021. godine iz Barcelone na dvogodišnji ugovor, a ove sezone ima 21 pogodak i 20 asistencija za PSG u svim takmičenjima.