UBRZO ĆE SVE BITI GOTOVO

Otac i agent argentinskog igrača Alexisa Mac Allister danas će doputovati u Englesku kako bi dogovorili posljednje uslove za prelazak ovog veznog igrača u ekipu Liverpoola, javlja Fabrizio Romano.

"Očekuje se da će posao biti završen sljedeće sedmice, a njegov otac će biti u Engleskoj kako bi to sve bilo uskoro završeno", napisao je Romano.

Očekuje se da bi Liverpool za usluge ovog argentinskog nogometaša mogao platiti između 50 i 60 miliona eura, a da će Mac Allister nositi dres s brojem 10, kojeg je ranije nosio Sadio Mane.

Također se navodi da bi Mac Allister u Liverpoolu mogao zarađivati 150.000 funti sedmično, a nema sumnje da će biti veliko pojačanje za ekipu Jurgena Kloppa i da je tip igrača koji je jako nedostajao Redsima u prošloj sezoni.

Riječ je o igraču koji je karijeru počeo u redovima Argentinos Juniorsa, a u Brighton je stigao 2019. godine. Igrao je još na posudbi u Boci.

Za Brighton je ukupno odigrao 112 mečeva, a postigao je 20 pogodaka te upisao devet asistencija. S reprezentacijom Argentine je osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru i bio jedan od najboljih igrača Gaučosa u pohodu na titulu prvaka svijeta.