Pomaže pri mršavljenju

Poznato je da veliki nogometaši moraju voditi mnogo računa oko svoje prehrane, a posebnu dijetu dijele Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema. Naime, oni dijele tajnu posebne "superhrane" koja im pomaže da budu na najvišoj razini čak i nakon svoje tridesete godine.

Trio dobitnika Zlatne lopte i dalje igra na vrhunskoj razini iako su naravno već zagazili u godine u kojima se mnogi nogometaši umirove. Ishrana je od ogromnog značaja u modernom nogometu, a to se pokazalo najbolje i na primjeru Ronalda, Messija i Benzeme.

Kako prenose španjolski mediji "superhrana" je postala popularna u svlačionicama širom svijeta i u suštini označava proizvode koji imaju važne nutrijente. Jedna, koja ispunjava sve kriterije koji su potrebni nogometašima je morska trava koja je u posljednje vrijeme doživjela povećanje potrošnje u SAD-u.

Morske alge poznate su po tome što pomažu u održavanju čistoće okeana, ali imaju i sedam puta više proteina od mesa, ribe i povrća.

Sadrže i vitamine A, B1, B2, C, D, E, kao i kalcij, željezo, vlakna i kalij pa su igrači puni energije za utakmice i treninge. Osim toga ubrzava metabolizam i na kraju pomaže pri gubitku kilograma, a veliki je plus to što nema kalorija.

Španski kuhar Alberto Mastromatteo koji je bio privatni kuhar sva tri ova nogometaša potiče ljude da jedu morske alge zbog raznih zdravstvenih prednosti.

"Sadrže veliku nutritivnu vrijednost. S malom količinom dobivate puno biljnih proteina koje tijelo sintetizira čak bolje od životinjskih", rekao je Masstromatteo, te je dodao:

"Mnogo vjerujem u izuzetnu nutritivnu moć algi jer su izvor omega 3 poli-nezasićenih masnih kiselina i drugih zdravih lipida, ali i vitamina i antioksidansa. Zato u sva svoja jela uključujem ovu vrstu hrane", završio je Mastromatteo, prenosi Slobodna Dalmacija.