VEZNJAK NA CIJENI

Arsenal, Chelsea i Manchester United predstojećeg ljeta kreću u veliku borbu za engleskog defanzivnog veznjaka Declana Ricea (24), javlja Daily Mail.

Naime, United je posljednji u nizu velikih klubova koji se uključio u utrku za reprezentativca Engleske koji predstojećeg ljeta sigurno napušta West Ham i potpisuje za novi klub.

U West Hamu su svjesni da Rice želi otići i da za njega mogu postići najvišu cijenu, a britanski mediji tvrde da će ona iznositi 120 miliona eura.

Zasad najbolje šanse ima Arsenal koji je otišao najdalje u pregovorima s Riceovim klubom, a navodno je problem 20-ak miliona eura oko kojih se ne mogu dogovoriti.

Daily Mail piše kako se Arsenal ne želi razbacivati novcem i trenutno radi na tome da spusti cijenu za Ricea.

Međutim, taj iznos nije problem Unitedu i Chelseaju, ali je Rice jasno rekao da naredne sezone želi igrati u Ligi prvaka.

Chelsea se nije uspio kvalifikovati i veoma su male šanse da Rice završi na Stamford Bridgeu, dok Erik Ten Hag radi na jačanju vezne linije u kojoj vidi Chelseajevog igrača Masona Mounta i Ricea.

Upravo su Mount i Rice prijatelji iz djetinjstva koji bi se sjajno slagali pa je to još jedan razlog zašto Ten Hag želi obojicu.