NA IZLAZNIM VRATIMA

Francuski L'equipe objavio je informaciju da je Brazilac Neymar počeo pregovore s Manchesterom Unitedom i da bi naredne sezone mogao igrati u ovom klubu, no ubrzo je ESPN demantovao tu vijest te saopćio da nema istine u tim glasinama.

Neymar se posljednjih mjeseci nalazi na velikom udaru navijača PSG-a i gotovo svi fanovi ovog kluba traže njegov odlazak, ponajviše zbog brojnih povreda koje mu značajno limitiraju minutažu, ali i neozbiljnosti i neprofesionalnosti van terena.

S tim u vezi, L'equipe piše da je PSG otvorio pregovore s Manchesterom Unitedom o eventualnom transferu ovog igrača, a da je u sve uključen i njegov sunarodnjak Casemiro, koji također pokušava uvjeriti igrača i klub da ga kupi u svoje redove.

Ipak, ubrzo nakon toga je iz ESPN-a je stigao i demant ove informacije, a oni tvrde da nije tačno da su PSG i Manchester United otvorili pregovore niti ništa u vezi s tim.

U ovoj sezoni je odigrao ukupno 29 mečeva za PSG, a postigao je 18 pogodaka i pri tome upisao 17 asistencija. Ukupno, nakon što je 2017. godine došao u ovaj klub, odigrao je 173 meča i postigao 118 pogodaka te upisao 77 asistencija.