Evropska takmičenja

Fudbaleri Rome ostvarili su pobjedu u prvom meču polufinala Evropske lige.

Vučica je slavila protiv Bayer Leverkusena, a strijelac jedinog gola bio je Bove u 63. minuti.

Juventus se poraza od Seville na domaćem terenu spasio golom u 97. minuti - 1:1. Gosti su poveli preko En Nesyrija u 26. minuti, a izjednačio je Gatti u sedmoj minuti nadoknade.

Sinoć us odigrane i prve utakmice polufinala UEFA Konferencijske lige. Basel je savladao Fiorentinu u gostima sa 2:1, dok je West Ham United identičnim rezultatom nadigrao AZ Alkmaar, javlja Anadolija.

Fiorentina je pred svojim navijačima dočekala Basel i izgledalo je da će doći do trijumfa, posebno nakon što je povela u 25. minuti golom Arthura Cabrala. Ipak, gosti se nisu predavali i u 71. minuti su pogotkom Andyja Dioufa stigli do 1:1. Za potpuni preokret i senzacionalan trijumf Basela pobrinuo se Muhamed Amdouni golom u sudijskoj nadoknadi.

AZ Alkmaar je iznenađujuće poveo u Londonu protiv West Hama pogotkom Tijanija Reijndersa u 42. minuti. Međutim, u nastavku su favorizovani “čekićari“ u 67. minuti stigli do izjednačenja, kada je Said Benrahma bio precizan iz penala. Devet minuta kasnije West Ham je stigao do potpunog preokreta, a strijelac je bio Michail Antonio.

Revanš utakmice polufinala igrat će se 18. maja.

Faktor/Anadolija