LIGA PRVAKA

Inter je slavio u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Milana rezultatom 2:0.

Ipak, sudija Žil Mancano (Gil Manzano) i sudije iz VAR sobe  napravili su propust zbog kojeg je ta pobjeda mogla biti još ubjedljivija.

Inter je pobjedom napravio ogroman korak ka plasmanu u finale Lige prvaka golovima Edina Džeke u osmoj minuti, a potom i Henriha Mhitarijana (Henrikh Mkhitaryan) tri minute kasnije.

Mogla je situacija da bude još teža po Milan. Naravno da je sudija vidio spornu situaciju ili da je dobio signal iz VAR sobe, a na osnovu onoga što se vidi na snimku, taj poziv je trebao uslijediti.

Problem je napravio bh. reprezentativac Rade Krunić, ali je njegov tim ostao nekažnjen. On je imao žuti karton iz prvog poluvremena, a u drugom je u jednom trenutku udario u stomak Bastonija.

I to u vlastitom šesnaestercu. Burno su na ovo reagovali gosti, ali Žil Mancano je samo odmahnuo rukom, a pošto nije dobio signal iz VAR sobe, nije otišao ni pogledati tu situaciju.

Uzvratna utakmica je na programu već 16. maja, a Milan će pokušati da učini čudo i nadoknadi dva gola minusa. U drugom polufinalu Mančester siti i Real igrat će u Engleskoj, poslije 1:1 u Madridu.