POBJEDA GRAĐANA

Nogometaši Manchester Cityja su u 35. kolu engleskog Premiershipa pobijedili Leeds rezultatom 2:0, te će i u narednu sedmicu ući kao lideri na tabeli.

City je dominirao tokom čitavog meča i bilo je pitanje samo kojim rezultatom će slaviti. Na kraju gosti mogu biti zadovoljni što se sa Etihada vraćaju sa samo dva gola u mreži, a za to se moraju zahvaliti Erlingu Haalandu koji se danas ispromašivao kao nikada u životu.

Norvežanin je šest puta šutirao prema golu Leedsa, a pola tih šuteva su bile šanse koje on žmireći zabija.

Posebno se izdvajaju promašaji u 17. minuti kada je izašao sam na Joela Roblesa i šutirao pravo u njega, u 25. kada je šutirao sa 16 metara tik pored stative, u 34. kada je izašao sam na Roblesa, ali se spotakao i promašio loptu, u 53. kada je Robles sjajno odbranio nakon njegovog udarca glavom,te u 62. minuti kada je pogodio stativu sa 16 metara.

No, City je spasio Ilkay Gündogan koji je postigao dva gola u 19. i 27. minuti na identičan način nakon dodavanja Riyada Mahreza po zemlji sa desne strane.

Gündogan je mogao upisati i hat-trick, no promašio je penal u 84. minuti, a samo minutu kasnije Rodrigo je postigao pogodak za Leeds, no do boda gosti ipak nisu uspjeli doći.

Rezultat i strijelci:

Manchester City - Leeds 2:1 (Gündogan 19', 27' - Rodrigo 85')

Tabela: