NIJE OPRAVDAO OČEKIVANJA

Njemački mediji prenose vijest, kako su se Sadio Mane i minhenski Bajern dogovorili o raskidu saradnje, te će Senegalac nakon samo jedne sezone napustiti Allianz Arenu.

Mane je u redove bavarskog giganta stigao prošle godine kao veliko pojačanje i njemački klub ga je Liverpulu platio 35 miliona eura. Ipak, oni smatraju da senegalski fudbaler nije opravdao očekivanja.

Senegalac je na početku sezone imao i povredu zbog koje je propustio Svjetsko prvenstvo održano u Kataru, a nakon što se vratio na teren, napravio je i nekoliko skandala.

Prvo se posvađao s bivšim trenerom Bavaraca Julianom Nagelsmanom (Nagelsmann), a nakon toga je poslije utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Mančester sitija fizički napao Liroja Sanea (Leroy).

Zbog svega toga, dogovoren je raskid saradnje između dvije strane, a sve će biti potvrđeno po završetku sezone, u kojoj se Bajern bori s Borusijom Dortmund za naslov prvaka njemačke Bundeslige.

Kao naredna destinacija u karijeri Manea spominje se prelazak u Čelzi ili u redove PSG-a, a hoće li do toga doći, ostaje nam da vidimo.

Mane je za Bajern ove sezone u svim takmičenjima odigrao 34 utakmice, a postigao je 11 golova, dok je zabilježio pet asistencija.